Πολύτιμος καρπός η τομάτα. Και η αειφόρα καλλιέργεια στη Γαστούνη συμβάλλει πολύ στη θρεπτική της αξία. Αφήνουμε την τομάτα να ωριμάσει. Αβίαστα και φυσικά κάτω από τον ήλιο. Να πλουτίσει σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Την προσέχουμε σε όλα τα στάδια της μεταφοράς και της συσκευασίας. για να απελευθερώσει τη θρεπτικότητά της σε κάθε σας μαγείρεμα.

Καλό είναι να γνωρίζετε και αυτά.

Τα προϊόντα τομάτας Pummaro αποτελούν είναι φυσική πηγή λυκοπενίου (12μg ανά 100g) που είναι γνωστό για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση και για τη βιταμίνη C.
Το λυκοπένιο παρουσιάζει ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από την β-καροτίνη και προφυλάσσει τον οργανισμό από τις βλάβες  που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Κατά το μαγείρεμα τα προϊόντα τομάτας συμπυκνώνονται και θερμαίνονται. Έτσι, απελευθερώνουν καλύτερα το λυκοπένιο.